Ο ΦΟΟΦ υποδέχεται μαθητές από Φιλανδία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η προγραμματισμένη ορειβατική εκδρομή του συλλόγου στο Καταφύγιο του Παλιοχωρίου σε συνεργασία με την Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας που συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS.

Οι νεαροί μαθητές και οι δάσκαλοί τους από το εξωτερικό (Φιλανδία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία) απόλαυσαν το φυσικό περιβάλλον σε μια καταπληκτική διαδρομή, ξεναγήθηκαν στο καταφύγιο και τον περιβάλλοντα χώρο του και στο τέλος γεύτηκαν τοπικά εδέσματα της περιοχής.

Ο Φ.Ο.Ο.Φ. επεκτείνοντας τον κύριο σκοπό του που είναι ο ορειβατικός, συνεχίζει να είναι διαθέσιμος στην αξιοποίηση του Καταφυγίου του Παλιοχωρίου από παράλληλες δράσεις και προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας του τόπου μας.

Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά την Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας που τον επέλεξαν ως συνεργάτη στην εκδήλωση καθώς και τους Παπαδόπουλο Σταύρο και Καλυβιάνο Λεωνίδα που συνέβαλαν με τις γνώσεις και την εμπειρία του στην ασφαλή πραγματοποίηση της ορειβατικής πορείας.

 

24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση

Στο καταφύγιο του Οροπεδίου πραγματοποιήθηκε η 24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση με οικοδεσπότες των έτερο ορειβατικό σύλλογο ΣΕΟΦ. Από το ΦΟΟΦ Read more

Ημέρα της φύσηςΟρειβατική εκδρομή και ξενάγηση στην Πρέσπα

Ημέρα της φύσης σήμερα στην πανέμορφη Πρέσπα με μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΟΦ και την εξαιρετική ξενάγηση του Φορεα Διαχείρισης. Read more

Εγκατάσταση σταθμού παρακολούθησης των κατολισθήσεωνΣτο χώρο του ΦΟΟΦ, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Γεωλογίας και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, είναι στην ευχάριστη Read more

Εργασίες συντήρησης στο εκκλησάκι του Αγίου ΝικολάουΣτο καταφύγιο του Παλιοχωρίου

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο καταφύγιο του Παλιοχωρίου με υπεύθυνη εργασιών την Μαριαλένα Καλυβιάνου.