Πεζοπορική Πορεία: Φλώρινα – Καταφύγιο ΠαλιοχωρίουΤην Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Ο σύλλογος συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα “Γνώρισε τον τόπο που Ζεις και Σπουδάζεις” διοργανώνει πορεία για τους φοιτητές όλων των τμημάτων της Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο περιαστικό δάσος στην θέση “Φτερούγες Νίκης” την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023.

Εννοείται ότι μπορεί να συμμετέχει στην εκδήλωση και οποιοσδήποτε δεν έχει την φοιτητική ιδιότητα. Πληροφορίες Ορειβατικής Πορείας

Ημερομηνία: Κυριακή 5 Μαρτίου 2023
Ώρα αναχώρησης: 09:00π.μ.
Τόπος Αναχώρησης: Ωδείο Φλώρινας
Αρχηγός Αποστολής: Καλυβιάνος Λεωνίδας
Υ/ρχηγός Αποστολής: Σερδάρη Αρετή
Διάρκεια Διαδρομής: 3 ώρες καθαρές
Χιλιομετρική Απόσταση: 8Km περίπου
Μέγιστο υψόμετρο: 1250m

Άφιξη στον Αγ. Αντώνη 10:00 (1ος Σταθμός)
Άφιξη καταφύγιο Οροπεδίου: 10:30 (2ος Σταθμός)
Άφιξη καταφ. Κρύας Βρύσης: 11:00 (3ος Σταθμός)
Άφιξη καταφ. Παλιοχωρίου: 12:30 ( Τελικός Σταθμός )

Η διαδρομή ήπια περίπου 3 ώρες και 8Km που μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε με μέτρια φυσική κατάσταση χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές.

Ξεκινώντας από το Ωδείο θα κινηθούμε σε δασικό δρόμο μέχρι το Αγ. Αντώνιο για 40 λεπτά.

Έπειτα θα πάρουμε το μονοπάτι στα δεξιά μας που οδηγεί στο καταφύγιο του Οροπεδίου και σε 30 περίπου λεπτά θα είμαστε εκεί.

Συνεχίζουμε προς το καταφύγιο της Κρύας Βρύσης και σε 20 λεπτά θα βρεθούμε σε ένα μικρό αλλά πανέμορφο καταφύγιο περιτριγυρισμένο από ψηλές οξιές και ένα καταπληκτικό μπαλκόνι πάνω στα δέντρα.

Αφήνοντας το πίσω μας θα περάσουμε από την περιοχή Κάρβουνα και θα καταλήξουμε στο ανακαινισμένο καταφύγιο του ΦΟΟΦ στην θέση ΄Φτερούγες Νίκης΄ στο Παλιοχώρι.

Εκεί θα καθίσουμε να χαλαρώσουμε από την καταπληκτική θέα θα ξεναγηθούμε στους χώρους του.

Γύρω στις 16:00 θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής και σε 50 λεπτά θα είμαστε στην Φλώρινα γεμάτοι από ωραίες παραστάσεις από την περιήγησή μας.

Απαραίτητος Ορειβατικός Εξοπλισμός

Σακίδιο μικρό
Ορειβατικά παπούτσια ή
Αθλητικά παπούτσια
Ελαφρά τροφή ή κάποιο σνακ για την διαδρομή
Φαγητό για την παραμονή μας στο καταφύγιο Παλιοχωρίου
Νερό (1.5 lt)
Ατομ. φαρμακείο ( εφόσον χρειάζεται)
Μπατόν ή κάποιο μπαστούνι πεζοπορίας (προαιρετικά)
Αλλαξιά
Αντιανεμικό
Καπέλο

Λοιπές πληροφορίες

Θα υπάρχουν συνοδοί κατά την διάρκεια της πορείας και έμπειροι ορειβάτες που γνωρίζουν την περιοχή.
Πλήρες φαρμακείο.
Πλήρης κάλυψη επικοινωνιών.

Ο αρχηγός αποστολής

Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει το δικαίωμα να αλλάξει ή να ματαιώσει την ολοκλήρωση της πεζοπορίας εάν κατά την κρίση του οι τυπικές συνθήκες καιρού-βουνού δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας.

Επίσης δικαιούται να αποκλείσει άτομο ή άτομα που κατά την κρίση τους δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας (κακή φυσική κατάσταση, ελλιπή η ακατάλληλα εφόδια ανυπακοή κτλ.)

Οι ώρες πορείας που αναγράφονται αναφέρονται σε ομαλές καιρικές συνθήκες και σε συνήθη κατάσταση βουνού για την συγκεκριμένη εποχή.

Επίσης επισημαίνεται ότι γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος στο όποιο συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του-της στη δραστηριότητα αυτή αποδεχόμενος-η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλεια του-της.

Παραιτείται από κάθε απαίτηση του -της τόσο κατά του διοργανωτή συλλόγου όσο και κατά του αρχηγού της δραστηριότητας στην όποια συμμετέχει.

Σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στο site του συλλόγου: foof.gr/ορειβατικά/ αποδεχόμενοι τους όρους των αναβάσεων του συλλόγου.

Από το Δ.Σ. του Φ.Ο.Ο.Φ.

24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση

Στο καταφύγιο του Οροπεδίου πραγματοποιήθηκε η 24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση με οικοδεσπότες των έτερο ορειβατικό σύλλογο ΣΕΟΦ. Από το ΦΟΟΦ Read more

Ημέρα της φύσηςΟρειβατική εκδρομή και ξενάγηση στην Πρέσπα

Ημέρα της φύσης σήμερα στην πανέμορφη Πρέσπα με μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΟΦ και την εξαιρετική ξενάγηση του Φορεα Διαχείρισης. Read more

Εγκατάσταση σταθμού παρακολούθησης των κατολισθήσεωνΣτο χώρο του ΦΟΟΦ, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Γεωλογίας και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, είναι στην ευχάριστη Read more

Εργασίες συντήρησης στο εκκλησάκι του Αγίου ΝικολάουΣτο καταφύγιο του Παλιοχωρίου

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο καταφύγιο του Παλιοχωρίου με υπεύθυνη εργασιών την Μαριαλένα Καλυβιάνου.