Κοπή Βασιλόπιτας από τον Φ.Ο.Ο.Φ.

Πλήθος επισκεπτών ορειβατών φίλων και μελών του Φ.Ο.Ο.Φ. παρευρέθηκαν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του συλλόγου στο καταφύγιο του Παλιοχωρίου στη θέση Φτερούγες Νίκης.

Οι τυχεροί της χρονιάς ήταν ο Παυλίδης Χρήστος στην βασιλόπιτα που κόπηκε για τους επισκέπτες και Σερδάρη Αρετή για τους ορειβάτες.

Το δώρο για τους ορειβάτες παρέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου ενώ για τους επισκέπτες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Χάτζιος Μιχάλης.

Το Δ.Σ. του συλλόγου με ομόφωνη απόφαση του τίμησε για την πολύπλευρη προσφορά του στην ανακατασκευή του καταφυγίου, τον Κων/νο Θεμ. Ρόζα. Την πίτα των ορειβατών έκοψαν τα ιστορικά μέλη του συλλόγου Κύρου Σπύρος και Ταμουτσέλης Ευάγγελος τονίζοντας την ικανοποίηση τους και την ιδιαίτερη συγκίνηση τους για τις δράσεις που παρουσιάζει ο σύλλογος.

Η Πρόεδρος του Φ.Ο.Ο.Φ. κ. Βαλίνα Ρόζα, ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. όλους τους παρευρισκομένους, για την παρουσία τους και ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του καταφυγίου για επισκέπτες και ορειβάτες από Παρασκευή 11 Μαρτίου ( θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στο site του συλλόγου www.foof.gr για τον τρόπο λειτουργίας και κρατήσεων).

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας, το γεγονός ότι ο Κών/νος Χαράλαμπ. Ρόζας πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φλώρινας και Κεραμιτσής Ιωάννης επέλεξαν να γιορτάσουν την ιδιαίτερη μέρα των γενεθλίων τους στο καταφύγιο και τους ευχόμαστε όλοι μας υγεία και χάρες παντοτινές.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους:

• Γούναρη Μαρία (ορειβατικά δώρα)
• Εστιατόριο Λυγκηστίς (γεύμα δύο ατόμων)
• Εστιατόριο « Ο Σταύρος» (γεύματα της εκδήλωσης)
• Καφέ Μόρτσα (εκλεκτούς μεζέδες)
• Λουκά Βασιλική (αλμυρές χειροποίητες πίτες)
• Λαβασίδου Ειρήνη (πρωινά εδέσματα)
• Παπά ‘Ολγα & Καλαμπούρη Ελένη (εξυπηρέτηση επισκεπτών )
• Κούσλη Αλέξανδρο (φύλακα καταφυγίου)

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος, Βαλίνα Ρόζα
Ο Γεν. Γραμματέας, Ρούφας Κοσμάς

24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση

Στο καταφύγιο του Οροπεδίου πραγματοποιήθηκε η 24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση με οικοδεσπότες των έτερο ορειβατικό σύλλογο ΣΕΟΦ. Από το ΦΟΟΦ Read more

Ημέρα της φύσηςΟρειβατική εκδρομή και ξενάγηση στην Πρέσπα

Ημέρα της φύσης σήμερα στην πανέμορφη Πρέσπα με μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΟΦ και την εξαιρετική ξενάγηση του Φορεα Διαχείρισης. Read more

Εγκατάσταση σταθμού παρακολούθησης των κατολισθήσεωνΣτο χώρο του ΦΟΟΦ, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Γεωλογίας και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, είναι στην ευχάριστη Read more

Εργασίες συντήρησης στο εκκλησάκι του Αγίου ΝικολάουΣτο καταφύγιο του Παλιοχωρίου

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο καταφύγιο του Παλιοχωρίου με υπεύθυνη εργασιών την Μαριαλένα Καλυβιάνου.