Ο ΦΟΟΦ αξιοποιεί το καταφύγιο «ΗΛΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΗΣ» στη θέση «Κοσάγια»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αξιοποίηση του καταφυγίου «ΗΛΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΗΣ» στην θέση «Κοσάγια», με την υπογραφή μνημόνιου συνεργασίας με τους έμπειρους ορειβάτες και συνοδούς βουνού Μόμτση Κωνσταντίνο και Παυλίδη Χαράλαμπο.

Ο ΦΟΟΦ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με τους εν λόγω ορειβάτες, θα προβεί σε συντήρηση του καταφυγίου, με παράλληλη ανάπτυξη δραστηριοτήτων όπως ποδηλασία ,πεζοπορία , ορειβασία, ορειβατικό σκι και λοιπές δραστηριότητες.

Το καταφύγιο είναι επισκέψιμο από σήμερα για οποιαδήποτε ορειβάτη ή επισκέπτη θελήσει να πάει αφού πρώτα επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο του καταφυγίου στο τηλέφωνο 6944949192 που σύντομα θα διαθέτει ling στην ιστοσελίδα του Φ.Ο.Ο.Φ καθώς και φωτογραφικό υλικό για όσες πληροφορίες είναι απαραίτητες.

Το Καταφύγιο «ΗΛΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΗΣ» χτίστηκε από τα μέλη του ΦΟΟΦ σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Δασοκτημόνων Πισοδερίου, στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Μέσα στα χρόνια πυρπολήθηκε 2 φορές με αποτέλεσμα ο δεύτερος όροφος να καταστραφεί εντελώς και να υποστεί μεγάλες καταστροφές και το κυρίως κτίσμα.

Αποτελεί το ψηλότερο κτίριο της Π.Ε. Φλώρινας, που σε πείσμα του χιονιά και των αέριδων, στέκεται εκεί ψηλά για να υποδεχτεί τον ορειβάτη και τον οδοιπόρο.

24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση

Στο καταφύγιο του Οροπεδίου πραγματοποιήθηκε η 24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση με οικοδεσπότες των έτερο ορειβατικό σύλλογο ΣΕΟΦ. Από το ΦΟΟΦ Read more

Ημέρα της φύσηςΟρειβατική εκδρομή και ξενάγηση στην Πρέσπα

Ημέρα της φύσης σήμερα στην πανέμορφη Πρέσπα με μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΟΦ και την εξαιρετική ξενάγηση του Φορεα Διαχείρισης. Read more

Εγκατάσταση σταθμού παρακολούθησης των κατολισθήσεωνΣτο χώρο του ΦΟΟΦ, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Γεωλογίας και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, είναι στην ευχάριστη Read more

Εργασίες συντήρησης στο εκκλησάκι του Αγίου ΝικολάουΣτο καταφύγιο του Παλιοχωρίου

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο καταφύγιο του Παλιοχωρίου με υπεύθυνη εργασιών την Μαριαλένα Καλυβιάνου.