Επιτυχής η εκδήλωση «Γνώρισε το τόπο που Ζεις και Σπουδάζεις»Του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή πέρα από κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρόγραμμα του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας «Γνώρισε το τόπο που Ζεις και Σπουδάζεις».

Αποδείχθηκε ότι η σπουδάζουσα νεολαία της πόλης είχε ανάγκη από εκτόνωση στο φυσικό περιβάλλον απολαμβάνοντας τα εξαιρετικά αρώματα και τις εκπληκτικές εικόνες του.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ενημέρωση για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, τις πρώτες βοήθειες στο βουνό, τη διάσωση σε ορεινό πεδίο, την επίσκεψη στα καταφύγια και τέλος την επίδειξη πτήσης με ανεμόπτερο.

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ζεστό τσάι με κουλουράκια, παραδοσιακή φασολάδα με μπούκοβο και κόκκινο κρασί, όλα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας.

Η συνεργασία των φορέων ήταν υποδειγματική και το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια όλων καθιστώντας μας υπεύθυνους στο να ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις στο μέλλον.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα την σπουδάζουσα νεολαία της πόλης.

το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
τον Αντιπρύτανη κ. Νικόλαο Σαριαννίδης
το γραφείο Διασύνδεσης την κ. Πολυξένη Φυτάκη
τον Χρήστο Όροβα
την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας τον κ. Βόσδου Σωτήρη
τον Σ.Ε.Ο Φλώρινας κ. Καραγιάννη Ηλία
τον Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Φλώρινας την κ Μπαφίτη Άννα
το Δασαρχείο Φλώρινας
την ΛΕΔ Φλώρινας
κ. Δαϊκόπουλο Ιωάννη
κ. Παπαδόπουλο Σταύρο
κ. Σερδάρη Αρετή
κ. Σαμαρά Κίμων
κ. Λαβασίδου Ειρήνη
κ. Ρούφα Κοσμά
κ. Αντωνιάδου Βιβή
κ. Καλυβιάνο Λεωνίδα

Από το Δ.Σ.

24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση

Στο καταφύγιο του Οροπεδίου πραγματοποιήθηκε η 24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση με οικοδεσπότες των έτερο ορειβατικό σύλλογο ΣΕΟΦ. Από το ΦΟΟΦ Read more

Ημέρα της φύσηςΟρειβατική εκδρομή και ξενάγηση στην Πρέσπα

Ημέρα της φύσης σήμερα στην πανέμορφη Πρέσπα με μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΟΦ και την εξαιρετική ξενάγηση του Φορεα Διαχείρισης. Read more

Εγκατάσταση σταθμού παρακολούθησης των κατολισθήσεωνΣτο χώρο του ΦΟΟΦ, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Γεωλογίας και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, είναι στην ευχάριστη Read more

Εργασίες συντήρησης στο εκκλησάκι του Αγίου ΝικολάουΣτο καταφύγιο του Παλιοχωρίου

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο καταφύγιο του Παλιοχωρίου με υπεύθυνη εργασιών την Μαριαλένα Καλυβιάνου.