5 Ιουνίου Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με πλήθος επισκεπτών και δράσεων το ΣαββατοκύριακοΣτο καταφύγιο του Φ.Ο.Ο.Φ στο Παλιοχώρι στη θέση Φτερούγες Νίκης

5 Ιουνίου Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με πλήθος επισκεπτών και δράσεων το Σαββατοκύριακο για το καταφύγιο του Φ.Ο.Ο.Φ στο Παλιοχώρι στη θέση Φτερούγες Νίκης.

Την Παρασκευή το 5 ο Δημοτικό Σχολείο και συγκεκριμένα η 4 η τάξη διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο 10 μαθητές – τριες με την δασκάλα τους Βλάχου Μαρία και το συντονιστή εκπ/κου έργου Κασκαμανίδη Ιωάννη σε μια διήμερη πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση.

Ο Δ/της Α/μιας Εκπ/σης Φλώρινας κος Λιγούρας Γεώργιος που επισκέφτηκε τους μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους, προέτρεψε την εκπαιδευτική κοινότητα να προωθήσει αυτές τις πρωτοβουλίες.

Την Κυριακή οι πρόσκοποι του τμήματος Φλώρινας στα πλαίσια της εκπ/σης τους που αφορά την παραμονή τους στο φυσικό περιβάλλον επισκέφτηκαν με την ομαδάρχισσα Αριστείδου Λυδία και φιλοξενήθηκαν στους χώρους καταφυγίου .

Πλήθος ανώνυμων επισκεπτών κατέκλυσαν το μπαλκόνι του καταφυγίου απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα αλλά και τους εξωτερικούς χώρους του όπου οικογένειες έστησαν τα αντίσκηνα τους αξιοποιώντας ποιοτικά την καταπληκτική μέρα.

Το Δ.Σ. του συλλόγου αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένο για την επισκεψιμότητα και την προτίμηση που δείχνουν οι Φλωρινιώτες για το ανακαινισμένο καταφύγιο του Παλιοχωρίου και υπόσχεται ότι θα ενθαρρύνει ανάλογες δράσεις βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη υπάρχουσες υποδομές του.

Από το Δ.Σ.

24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση

Στο καταφύγιο του Οροπεδίου πραγματοποιήθηκε η 24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση με οικοδεσπότες των έτερο ορειβατικό σύλλογο ΣΕΟΦ. Από το ΦΟΟΦ Read more

Ημέρα της φύσηςΟρειβατική εκδρομή και ξενάγηση στην Πρέσπα

Ημέρα της φύσης σήμερα στην πανέμορφη Πρέσπα με μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΟΦ και την εξαιρετική ξενάγηση του Φορεα Διαχείρισης. Read more

Εγκατάσταση σταθμού παρακολούθησης των κατολισθήσεωνΣτο χώρο του ΦΟΟΦ, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Γεωλογίας και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, είναι στην ευχάριστη Read more

Εργασίες συντήρησης στο εκκλησάκι του Αγίου ΝικολάουΣτο καταφύγιο του Παλιοχωρίου

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο καταφύγιο του Παλιοχωρίου με υπεύθυνη εργασιών την Μαριαλένα Καλυβιάνου.