Υδροδότηση του καταφυγίου του Παλαιοχωρίου

Μετά από μελέτη ειδικών και την συνδρομή του υπαλλήλου της ΔΕΥΑΦ κυρίου Αλεξίου Λαζάρου αποφασίστηκε το καταφύγιο του Παλαιοχωρίου να υδροδοτηθεί από την πηγή της Τάiμας. Η απόσταση μεταξύ των δύο σταθμών αγγίζει τα 3.5Km ένα έργο ιδιαίτερα δύσκολο λόγω απόστασης αλλά και του δύσβατου της περιοχής. Την 1η μέρα στήθηκαν τα πρώτα 900m.

Την 2η ημέρα στήθηκαν και τα υπόλοιπα 600m σε δύσβατο δασικό μονοπάτι φτάνοντας έτσι τα 1500m σε δύο μέρες.

Στην προσπάθεια και το τρίτο μέλος της ομάδας Μαριαλένα Καλυβιάνου.

Στον τέλος της επόμενης εβδομάδος θα στηθούν και τα υπόλοιπα μέτρα και έτσι το καταφύγιο του Παλαιοχωρίου θα αποκτήσει το καλύτερα ποιοτικά νερό.

Βέβαια όλο αυτό το εγχείρημα θα ήταν ανέφικτο εάν η Πρόεδρος του συλλόγου δεν διέθετε τα μηχανοκίνητα μέσα της εταιρείας Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας.

Τις εργασίες παρακολούθησε και ο πρώην πρόεδρος επί 10 χρόνια ο γιατρός Κωνσταντινίδης Νικόλαος, ετών 92 παρακαλώ, κάνοντας τις απαραίτητες επισημάνσεις.

24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση

Στο καταφύγιο του Οροπεδίου πραγματοποιήθηκε η 24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση με οικοδεσπότες των έτερο ορειβατικό σύλλογο ΣΕΟΦ. Από το ΦΟΟΦ Read more

Ημέρα της φύσηςΟρειβατική εκδρομή και ξενάγηση στην Πρέσπα

Ημέρα της φύσης σήμερα στην πανέμορφη Πρέσπα με μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΟΦ και την εξαιρετική ξενάγηση του Φορεα Διαχείρισης. Read more

Εγκατάσταση σταθμού παρακολούθησης των κατολισθήσεωνΣτο χώρο του ΦΟΟΦ, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Γεωλογίας και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, είναι στην ευχάριστη Read more

Εργασίες συντήρησης στο εκκλησάκι του Αγίου ΝικολάουΣτο καταφύγιο του Παλιοχωρίου

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο καταφύγιο του Παλιοχωρίου με υπεύθυνη εργασιών την Μαριαλένα Καλυβιάνου.