Εθελοντική δράση στο καταφύγιο του ΠαλαιοχωρίουΑπό το 1ο Σύνταγμα Πεζικού σε συνεργασία με τον Φ.Ο.Ο.Φ.

Στο πλαίσιο καθορισμού του 2020 ως έτους «Έρευνας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Καινοτομίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος» από το Γενικό Έπιτελείο Στρατού, το 1ο Σύνταγμα Πεζικού Φλώρινας σε συνεργασία με τον Φ.Ο.Ο.Φ. θα πραγματοποιήσει εθελοντική δράση στο καταφύγιο του Παλαιοχωρίου στη θέση Φτερούγες Νίκης.

Οι εργασίες αφορούν αποψίλωση, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, δεντροφύτευση, καλλωπισμό των ορειβατικών μονοπατιών και καλλιέργεια πηγών στην όμορη περιοχή.

Ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού Φλώρινας, Συνταγματάρχης κύριος Γκόνης Νικόλαος, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την υλοποίηση της δράσης και συναντήθηκε με την πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου καθορίζοντας το πλαίσιο των εργασιών.

Την ευθύνη των εργασιών θα αναλάβει το Τ.ΕΘ. Φλώρινας υπό την καθοδήγηση του αντισυνταγματάρχη κυρίου Αθανασιάδη Βασίλη. Στο περιθώριο της συνάντησης ρωτήθηκε από την πρόεδρο σχετικά με την επιλογή του ΦΟΟΦ για την κοινή αυτή δράση. Η απάντησή του εξέπληξε ευχάριστα όλους τους παριστάμενους, καθώς ήταν ενημερωμένος για τις εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα, στις οποίες συνέβαλε και ο ίδιος. Όπως δήλωσε έπαιξε ρόλο στην επιλογή αυτή το γεγονός ότι στην ανέγερση του καταφυγίου 1974 συνέβαλε το 1ο Σύνταγμα Φλώρινας με τους κληρωτούς του που ανέβαζαν με τα μουλάρια τα υλικά για την αποπεράτωσή του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βοηθήσει το στράτευμα και στην ανακατασκευή του.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 21-06-2020 και ώρα 10:00 π.μ. σας περιμένουμε στο καταφύγιο του Παλαιοχωρίου, για να απολαύσουμε την καταπληκτική θέα και να συνδράμουμε όλοι μας στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.


Οι φωτογραφίες του καταφυγίου είναι του Λάζαρου Ρασάικου, φίλου του ΦΟΟΦ και του δάσους.

24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση

Στο καταφύγιο του Οροπεδίου πραγματοποιήθηκε η 24η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση με οικοδεσπότες των έτερο ορειβατικό σύλλογο ΣΕΟΦ. Από το ΦΟΟΦ Read more

Ημέρα της φύσηςΟρειβατική εκδρομή και ξενάγηση στην Πρέσπα

Ημέρα της φύσης σήμερα στην πανέμορφη Πρέσπα με μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΟΦ και την εξαιρετική ξενάγηση του Φορεα Διαχείρισης. Read more

Εγκατάσταση σταθμού παρακολούθησης των κατολισθήσεωνΣτο χώρο του ΦΟΟΦ, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Γεωλογίας και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, είναι στην ευχάριστη Read more

Εργασίες συντήρησης στο εκκλησάκι του Αγίου ΝικολάουΣτο καταφύγιο του Παλιοχωρίου

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο καταφύγιο του Παλιοχωρίου με υπεύθυνη εργασιών την Μαριαλένα Καλυβιάνου.