Κοινή συνεδρίαση παλαιών και νέων μελών του Δ.Σ. του Φ.Ο.Ο.Φ.50 χρόνια από τη θεμελίωση του καταφυγίου

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων (1971) από την θεμελίωση του καταφυγίου στο Παλιοχώρι στη θέση «Φτερούγες Νίκης» και την πρόσφατη ανακαίνιση του το Σάββατο 26 Μαΐου με πρωτοβουλία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φ.Ο.Ο.Φ. πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των παλαιών και τωρινών μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Σε μια ομολογουμένως συγκινητική συνεδρίαση, στην οποία παρευρέθηκαν όλα τα παλαιά μέλη, έγινε ξενάγηση και ενημέρωση σχετικά με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο και παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας του.

Σε μια ιστορική αναδρομή οι πρώην πρόεδροι αναφέρθηκαν στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν για την κατασκευή και τις ανακαινίσεις του καταφυγίου τα προηγούμενα χρόνια, αλλά εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους για την τωρινή εικόνα που παρουσιάζει καθώς και την σιγουριά τους για την συνέχεια που αφήνουν πίσω τους. Δεν παρέλειψαν δε να αποδώσουν τα εύσημα στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο για τη συνολική δράση τους.

Στην ιστορικότερη συνεδρίαση του συλλόγου μετά την ίδρυση του παραβρέθηκαν:

Κων/νίδης Νικόλαος ετών 97
Παυλίδης Νικόλαος ετών 92
Κύρου Σπύρος ετών 90
Βόσδου Πέτρος ετών 90
Ταμουτσέλης Βαγγέλης ετών 86
Χάσος Γόλης ετών 84
Σιάπας Βασίλης ετών 78
Σβίρος Πέτρος ετών 75
Λουκάς Λεωνίδας ετών 72
Βαλίνα Ρόζα
Καλυβιάνος Λεωνίδας
Ρούφας Κοσμάς
Ντούλης Κων/νος
Λουκάς Ιωάννης
Λαβασίδου Ειρήνη
Φουντούκης Δημήτριος
Βασιλειάδης Στέφανος
Ταμουτσέλης Νικόλαος
Βόσδου Πέτρος
Σιαπάζος Αθανάσιος

Η πρόεδρος στην αποφώνησή της ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί και έχουν φτάσει στο 90% του αρχικού σχεδίου, υποσχόμενη ότι πολύ σύντομα το καταφύγιο θα δοθεί προς χρήση σε επισκέπτες και ορειβατικούς συλλόγους αλλά πρωτίστως στους πολίτες της Φλώρινας.

Στην συνεδρίαση μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. παρευρέθησαν η Βουλευτής Φλώρινας κυρία Πέρκα Θεοπίστη, ο Δήμαρχος Φλώρινας κύριος Γιαννάκης Βασίλειος, ο πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας κύριος Ρόζας Κων/νος, και ο περιφερειακός σύμβουλος κύριος Βόσδου Σωτήρης.

Πρόσκληση επίσης έλαβαν ο Αντιπεριφρειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Κιοσές Ιωάννης, καθώς και ο Βουλευτής Φλώρινας κύριος Αντωνιάδης Ιωάννης οι οποίοι για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. θέλουν να εκφράσουν την ικανοποίηση τους στον κύριο Κιοσέ Ιωάννη για την απλόχερη βοήθεια που παρείχε για τη υδροδότηση του καταφυγίου, ένα ιδιαίτερα δύσκολο και δαπανηρό εγχείρημα, καθώς και για την περίφραξη του περιβάλλοντος χώρου. Τέλος ευχαριστεί τον Δήμαρχο, κύριο Γιαννάκη Βασίλειο, και τους εργαζομένους του δήμου για την διαμόρφωση του δρόμου και του περιβάλλοντα χώρου.

Από το Δ.Σ.

«50 χρόνια ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΛΙΟΧΩΡΙΟΥ 1971-2021»Εκδήλωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΟΦ σας προσκαλεί στην εκδήλωση: «50 χρόνια ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΛΙΟΧΩΡΙΟΥ 1971-2021» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Read more

Υδροδότηση του καταφυγίου του Παλαιοχωρίου

Μετά από μελέτη ειδικών και την συνδρομή του υπαλλήλου της ΔΕΥΑΦ κυρίου Αλεξίου Λαζάρου αποφασίστηκε το καταφύγιο του Παλαιοχωρίου να Read more

Επιτυχημένη η κοινή δράση του 1ου Σ.Π. και του Φ.Ο.Ο.Φ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή δράση του 1ου Συντάγματος Πεζικού με τον Φ.Ο.Ο.Φ. στο καταφύγιο του Παλαιοχωρίου υλοποιώντας το πρόγραμμα Read more

Εθελοντική δράση στο καταφύγιο του ΠαλαιοχωρίουΑπό το 1ο Σύνταγμα Πεζικού σε συνεργασία με τον Φ.Ο.Ο.Φ.

Στο πλαίσιο καθορισμού του 2020 ως έτους «Έρευνας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Καινοτομίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος» από το Γενικό Έπιτελείο Στρατού, Read more