Ορειβατική πορεία – εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο του Περιστερίου στο Μοναστήρι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ορειβατική πορεία – εκδρομή του συλλόγου στο Εθνικό Πάρκο του Περιστερίου στο Μοναστήρι με εξαιρετικό καιρό σε ένα απίστευτου κάλους περιβάλλον με πολύ κέφι και διάθεση από τους συμμετέχοντες.

Διανύθηκαν και οι δύο ορειβατικές διαδρομές με ασφάλεια από 2ώρες και 4 ώρες αντίστοιχα στις θέσεις Kopanki και Vidikovets.

Ακολούθησε καφές στο ξενοδοχείο Molika και στην συνέχεια γεύμα με εκλεκτά τοπικά εδέσματα και άφθονο κόκκινο κρασί τοπικής παραγωγής.
Το Εθνικό Πάρκο Pelister καλύπτει έκταση 17.150 εκταρίων – σε υψόμετρο 927 έως 2601 μ.

Διαθέτει μοναδικούς φυσικούς πόρους και φιλοξενεί σπάνια ενδημικά είδη ζώων και φυτών. Πολλά μονοπάτια πεζοπορίας θα δείτε και θα ζήσετε όλη την ομορφιά του βουνού Μπάμπα και του Pelister.

Εθνικό Πάρκο Pelister ανακηρύχθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1948 με νόμο.
Το βουνό Baba, πιο γνωστό ως Pelister, είναι το νοτιότερο ανατολικά με αλπικά χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στις κοιλάδες της Πελαγονιάς και της Πρέσπας η υψηλότερη κορυφή του πάρκου είναι 2.601.

Υπάρχουν δύο θρύλοι που συνδέονται με το όνομα Pelister:
α) Όταν βλέπουμε από μακριά, οι γκρίζες – άσπρες πέτρες στις ορεινές πλευρές μοιάζουν με ένα περιστέρι. Ένας θρύλος λέει ότι το όνομα Pelister προέρχεται από την ελληνική λέξη dor dove – perister.
β) σύμφωνα με τον άλλο θρύλο, το όνομα έχει τις ρίζες του από το χαρακτηριστικό πεύκο πεύκων στο πάρκο.

Το πεύκο Molika – Pinus peuce είναι το πιο γνωστό χαρακτηριστικό του Εθνικού Πάρκου Pelister. Το είδος αυτό ανακαλύφθηκε από τον αυστριακό βοτανολόγο August Grisebach το 1839.

Ακολουθώντας το αρχαίο μονοπάτι Via Εγνατία που περνάει μέσα από το Πάρκο, θα έχετε μια μοναδική ευκαιρία να περπατήσετε στον ίδιο δρόμο που ταξίδεψε ο Απόστολος Παύλος, η Μακεδονική Φάλαγγα, οι Ρωμαϊκές Λεγεώνες και οι Βυζαντινοί Τσάροι.

Το Δ.Σ. και η πρόεδρος ευχαριστούν τα ΚΤΕΛ Φλώρινας για την μετακίνηση το Καφέ Rivo για την εμφάνιση την Αδαμαντίδου Μαρία για την ασφαλιστική κάλυψη των ορειβατών και φυσικά το ορειβατικό Club Pelister και ιδιαίτερα τον Petar Nolev για την συνοδεία της αποστολής.

Oρειβατική εξόρμηση του Φ.Ο.Ο.Φ. στο Εθνικό Πάρκο PRLISTER στο Μοναστήρι

Με σύμμαχο τον καταπληκτικό καιρό και πολύ διάθεση πραγματοποιήθηκε η ορειβατική εξόρμηση του Φ.Ο.Ο.Φ. στο Εθνικό Πάρκο PRLISTER στο Μοναστήρι Read more

H διήμερη ορειβατική εκδρομή του ΦΟΟΦ σε Αχρίδα και Όσιο ΝαούμΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 2 και 3 Απριλίου 2022

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη ορειβατική εκδρομή στις 2 και 3 Απριλίου 2022 που έκανε ο σύλλογος στην Αχρίδα και Read more

Ορειβατική Πορεία – Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο της Galicica και στην ΑχρίδαΣάββατο 02 και Κυριακή 03 Απριλίου 2022

Ορειβατική Πορεία – Εκδρομή Το ορειβατικό τμήμα του συλλόγου  διοργανώνει διήμερη  ορειβατική πορεία – εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο της Galicica Read more

ΙΕΚ Συνοδών Βουνού

Το τμήμα συνοδών βουνού διανύει το 4 ο εξάμηνο αυτό της πρακτικής εξάσκησης με διακεκριμένους καθηγητές και εξαίρετους εκπαιδευτές. Απαραίτητη Read more