Ο ΦΟΟΦ αξιοποιεί το καταφύγιο «ΗΛΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΗΣ» στη θέση «Κοσάγια»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αξιοποίηση του καταφυγίου «ΗΛΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΗΣ» στην θέση «Κοσάγια», με την υπογραφή μνημόνιου συνεργασίας με τους έμπειρους ορειβάτες και συνοδούς βουνού Μόμτση Κωνσταντίνο και Παυλίδη Χαράλαμπο.

Ο ΦΟΟΦ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με τους εν λόγω ορειβάτες, θα προβεί σε συντήρηση του καταφυγίου, με παράλληλη ανάπτυξη δραστηριοτήτων όπως ποδηλασία ,πεζοπορία , ορειβασία, ορειβατικό σκι και λοιπές δραστηριότητες.

Το καταφύγιο είναι επισκέψιμο από σήμερα για οποιαδήποτε ορειβάτη ή επισκέπτη θελήσει να πάει αφού πρώτα επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο του καταφυγίου στο τηλέφωνο 6944949192 που σύντομα θα διαθέτει ling στην ιστοσελίδα του Φ.Ο.Ο.Φ καθώς και φωτογραφικό υλικό για όσες πληροφορίες είναι απαραίτητες.

Το Καταφύγιο «ΗΛΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΗΣ» χτίστηκε από τα μέλη του ΦΟΟΦ σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Δασοκτημόνων Πισοδερίου, στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Μέσα στα χρόνια πυρπολήθηκε 2 φορές με αποτέλεσμα ο δεύτερος όροφος να καταστραφεί εντελώς και να υποστεί μεγάλες καταστροφές και το κυρίως κτίσμα.

Αποτελεί το ψηλότερο κτίριο της Π.Ε. Φλώρινας, που σε πείσμα του χιονιά και των αέριδων, στέκεται εκεί ψηλά για να υποδεχτεί τον ορειβάτη και τον οδοιπόρο.

«50 χρόνια ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΛΙΟΧΩΡΙΟΥ 1971-2021»Εκδήλωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΟΦ σας προσκαλεί στην εκδήλωση: «50 χρόνια ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΛΙΟΧΩΡΙΟΥ 1971-2021» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Read more

Κοινή συνεδρίαση παλαιών και νέων μελών του Δ.Σ. του Φ.Ο.Ο.Φ.50 χρόνια από τη θεμελίωση του καταφυγίου

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων (1971) από την θεμελίωση του καταφυγίου στο Παλιοχώρι στη θέση «Φτερούγες Νίκης» και την Read more

Υδροδότηση του καταφυγίου του Παλαιοχωρίου

Μετά από μελέτη ειδικών και την συνδρομή του υπαλλήλου της ΔΕΥΑΦ κυρίου Αλεξίου Λαζάρου αποφασίστηκε το καταφύγιο του Παλαιοχωρίου να Read more

Επιτυχημένη η κοινή δράση του 1ου Σ.Π. και του Φ.Ο.Ο.Φ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή δράση του 1ου Συντάγματος Πεζικού με τον Φ.Ο.Ο.Φ. στο καταφύγιο του Παλαιοχωρίου υλοποιώντας το πρόγραμμα Read more